BMW M5 CS - představení nejsilnějšího eMka v historii

BMW M5 CS

nejostřejší BMW M5 v nabídce se po řadě upoutávek konečně ukázala světu.

BMW M5 CS - novinka, předobjednávka, nákup online, autoibuy

Ještě sportovnější, ještě luxusnější, ještě exkluzivnější. Takto popisuje BMW svojí novou nejnovější M5 CS, výsledkem je nejsilnější „emko“ v historii. Exkluzivní speciální edice, první CS v historii modelu M5, láká na posílený motor, odlehčenou hmotnost i jedinečný vzhled. 

Zvenku se M5 CS vyznačuje kromě nových odstínů karoserie hlavně kontrastními doplňky v odstínu Gold Bronze a řadou nových dílů z plastů vyztužených uhlíkovými vlákny (CFRP) – kapota, střecha, splitter předního nárazníku, kryty zrcátek, zadní spoiler i nový výraznější difuzor, přičemž stejné téma pokračuje v motorovém prostoru.

BMW M5 CS - novinka, předobjednávka, nákup online, autoibuy

Pod kapotou M5 CS se objevuje dále vyladěný 4,4litrový twin-turbo V8, který nyní produkuje 635 koní (467 kW), tedy o 10 koní (7 kW) více než M5 Competition. Hodnota točivého momentu zůstává na 750 N.m. Součástí ústrojí je nadále osmistupňový automat M Steptronic, zadní aktivní diferenciál a systém pohonu všech kol M xDrive s možností režimu pohonu pouze zadních kol. 

Díky této síle vůz zrychlí z 0-100 km/h za rovné tři sekundy a na dvoustovku se katapultuje za 10,3 sekundy. Je tak v těchto disciplínách o tři desetiny, respektive o půl sekundy rychlejší než M5 Competition. Maximální rychlost pak dosahuje hodnoty 305 km/h, BMW nicméně zdůrazňuje, že je elektronicky omezena.

BMW M5 CS - novinka, předobjednávka, nákup online, autoibuy

M5 CS přijíždí rovněž s unikátně naladěným adaptivním podvozkem. Na míru byly pro novou verzi navržené pružiny, zavěšení i stabilizátory, přepracováno bylo horní uložení pružin a tlumičů na přední a zadní nápravě, zatímco samotné tlumiče si CS vypůjčilo z M8 Gran Coupé. Celkově sedí novinka o 7 mm blíže u země. Kovaná kola o velikosti 20 palců jsou obuta do pneumatik Pirelli P Zero Corsa a standardní výbavu doplňují i karbon-keramické brzdy.

BMW M5 CS - novinka, předobjednávka, nákup online, autoibuy

V interiéru zaujmou kromě nových karbonových, elektricky nastavitelných a vyhřívaných předních sedaček především dvě samostatná sedadla vzadu. Na opěrkách hlavy najdete loga Nürburgringu a zbytek je klasickou přehlídkou karbonu, kůže Merino a Alcantary. Pro ušetření pár gramů upravilo BMW i středovou opěrku vpředu.

BMW M5 CS - novinka, předobjednávka, nákup online, autoibuy

Do prodeje se nové BMW M5 CS dostane letos na jaře a bude s cenovkou 4.833.400 korun. Běžná M5 mimochodem v Česku stojí 3.273.400 Kč, za paket Competition se k ní připlácí 243.880 korun. Automobilka bez bližší informací hovoří o limitované výrobě, což podle zákulisních zpráv znamená produkci omezenou na jeden rok.

 

CO NA NOVOU "eMpětku" ŘÍKÁTE?

CHTĚLI BY JSTE HO MÍT VE SVÉ GARÁŽI STEJNĚ JAKO MY?

POKUD ANO, MŮŽEME HO PRO VÁS HNED OBJEDNAT