BENTLEY BACALAR - světová premiéra

BENTLEY BACALAR

Nejluxusnější dvoumístné otevřené GT v limitované edici pouze 12 aut.

 

6216210_

  

Nově představený Bentley Mullier Bacalar je podle automobilky „nejvzácnějším novodobým dvoudveřovým Bentley". 

Dnes ráno se v anglickém Crewe, domově automobilky Bentley, odehrála premiéra údajně „nejvzácnějšího dvoudveřového Bentley moderní doby“, kterým by se mělo stát Bentley Mulliner Bacalar. Luxusní dvoudveřový Grand Tourer s otevřenou karoserií navíc vznikal pod taktovou Bentley Mulliner - nejstarší karosárny na světě, která se znovu vrací s nabídku unikátního designu pro majetné zákazníky.

Základem vozu je už tak poměrně exkluzivní Bentley Continental GT, kterému však experti z Mullineru nadělili řadu doplňků převzatých z elegantního konceptu Bentley EXP 100 GT, představeného v minulém roce, který měl nabídnout první pohled na budoucnost značky v roce 2035.

 

Podobnost obou vozů je patrná především na přídi, ta dostala podobnou (leč menší) masku chladiče a jednoduché kulaté světlomety, z nichž do blatníků výrazně vystupuje poměrně úzký proužek denního svícení. Podobná je také dolní část nárazníku s výraznými otvory a opomenout nemůžeme ani dvojici otvorů na kapotě.

Oproti klasickému Continentalu má navíc Bacalar méně vystouplé zadní blatníky, za kterými se nově objevuje další otvor pro proudění vzduchu. Změny se však odehrály i u zadní nápravy, která je u Bacalaru o 20 mm širší než u Continentalu. V podbězích jsou pak standardně umístěny 22“ lité disky.

  

6216215_  

Zadní partie opět odkazují na koncept EXP 100 GT, a to především světelným podpisem. V dolní části nárazníku si však můžeme všimnout i výrazného difuzoru, který je po obou stranách lemován hranatými chromovanými koncovkami výfuků.

Interiér teprve druhého (pouze) dvousedadlového modelu Bentley od roku 1930 nabízí patřičnou míru luxusu i technologií odpovídajících 21. století. V kapličce přístrojů tak můžeme vidět digitální displej, uprostřed palubní desky nechybí otočný panel převzatý z Bentley GT a volič převodovky lemuje spousta tlačítek k ovládání prakticky všech důležitých funkcí.

 

6216217_

 

Bentley se samozřejmě rádo pochlubí i speciálním dřevěným dekorem interiéru, který pochází z 5.000 let starého lesa. Dřevo však bylo získáno udržitelně, tedy z popadaných stromů. Interiér je navíc z velké míry čalouněn dvoubarevnou kůží, kterou doplňuje velké množství chromovaných a leskle černých doplňků.

A když už jsme u těch doplňků – každý vůz bude dodán s dvojicí unikátních kožených cestovních kufrů, které budou čalouněny ve stylu doplňků interiéru. A jistě nemusíme zmiňovat, že všechny použité materiály byly získány ekologicky a udržitelně.

 

6216204_

 

Pod kapotou nového Bentley Bacalar je uložen 6.0 litrový motor W12, naladěný na 485 kW (659 k) a 900 Nm točivého momentu, který posílá výkon přes osmistupňový dvouspojkový automat na všechna kola. Vůz je navíc osazen 48 voltovým systémem „Dynamic Ride System“, který by měl řidiči zajistit „citlivé reakce a výjimečné řízení za všech okolností“.

Produkce modelu Bacalar bude omezena na 12 kusů, přičemž cena jednoho kusu by se měla pohybovat okolo 1.5 milionu liber. Ovšem pokud jste hledali podobný vůz, máme pro vás špatnou zprávu. Každý Bacalar už má svého budoucího vlastníka.