KOENIGSEGG GEMERA - oficiální představení

 KOENIGSEGG GEMERA

Supersportovní hybridní 4-místné coupé s výkonem 1.700 koní a maximálkou přes 400 km/h.

 

 6217022_

 

Švédská společnost připravila pro ženevský autosalon velkolepou show. A byla tak dobrá, že ji předvedla i bez diváků.

Automobilka Koenigsegg chtěla čtyřmístné „mega-GT“ představit na ženevském autosalonu. Nachystala hezký stánek, velkolepou světelnou show, všechno už bylo připraveno. V tom ale z čista jasna přišla zpráva, že se letošní ročník kvůli obavám z koronaviru ruší. A zatímco všichni ostatní začali skládat, švédského výrobce to neodradilo a přímo na výstavišti show uspořádal. Jen bez diváků, za to ale online, jak se můžete podívat v přiloženém videu.

 6217021_ 

 

A nejhlavnějším tématem byl samozřejmě model Gemera. Je to hodně netradiční hybrid, který se skládá z dvoulitrového tříválce o výkonu 600 koní(!), kterému vypomáhají tři další elektromotory. Celkový výkon má hodnotu 1700 koní. Asi není těžké uvěřit tvrzení, že Koenigsegg připravil nejbrutálněji znějící tříválec na světě.

 

 6217027_

 

Čtyřmístný sporťák zvládne stovku za 1,9 sekundy a 400 km/h sviští za méně než dvacet sekund. V čistě elektrickém režimu přitom absolvuje až 50 kilometrů, přičemž bez kapky benzinu cestuje tempem až 340 km/h. Rozvor 3000 mm znamená obrovský prostor pro cestující v obou řadách, zároveň se ale Švédi snažili o co možná nejlepší jízdní vlastnosti, které vylepšuje například natáčecí zadní náprava.  

 

 

6217028_ 

 

Gemera je něco naprosto nového, jak si ale můžete všimnout v přiložené fotogalerii, určité partie se nechávají inspirovat dřívějšími modely značky – Regera a Agera. Například příď je úzce spojena s prototypem CC, z nějž posléze vznikl sériový model CC8S – jedno z nejsilnějších aut své doby.

 

Novinka byla vytvořena tak, aby se mohla prodávat po celém světě a vyhovovala veškerým bezpečnostním předpisům. Má povinné airbagy i řadu asistenčních systémů, takže může legálně na silnice. Oficiální cena ještě nebyla stanovena, ale vzhledem k exkluzivitě se očekává, že poroste někam k 30 milionům českých korun. A lze předpokládat, že i tak se po ní zapráší, vždyť Švédi plánují stvořit pouze limitovanou edici 300 kusů!

 

 

 

MÁTE ZÁJEM?

KONTAKTUJTE NÁS