Ferrari SF90 Spider - Tisícikoňový plug-in hybridní roadster

Ferrari SF90 Spider

 plug-in hybridní roadster, který složí střechu dvakrát pomaleji, než dosáhne 200 km/h a to je za neuvěřitelných 7 sekund.

Ferrarai SF90 spider - novinka, plug in, autoibuy

Automobilka Ferrari slíbila na letošní rok dva nové modely, po jednom z dostupnějších modelů, Portofinu M, teď přichází i jeden z vrcholů nabídky. Otevřená verze 1000 koňového plug-in hybridu Ferrari SF90 označená Spider. 

Plug-in hybridní pohon nabízí kombinovaný výkon 1.000 koní (735 kW) a točivý moment 800 N.m. Spider díky tomu zrychluje z 0 na 100 km/h za pouhé 2,5 sekundy, zastavit ze stovky zvládnou karbon-keramické brzdy na pouhých 29,5 metrech. Maximální rychlost činí 340 km/h. 

SF90 jasně ukazuje to, jak se na Ferrari v současné době na elektrifikaci dívá. Elektromotory nemají sloužit až tolik ke snížení spotřeby, ale mají především navyšovat výkon spalovacího motoru. 

Ferrarai SF90 spider - novinka, plug in, autoibuy

Spalování zajišťuje dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 3990 cm3, nejvyšším výkonu 574 kW. Spalovací motor ale ještě doplňují hned tři elektromotory, dva vpředu a jeden vzadu, mezi osmiválcem a osmistupňovou automatickou převodovkou. Energii čerpají z relativně malé lithium-iontové baterie s kapacitou 7,9 kWh. Elektrický dojezd by se měl pohybovat okolo 26 kilometrů. Poháněna jsou všechna kola.
 
Ferrarai SF90 spider - novinka, plug in, autoibuy
 
Na výběr je i odlehčená verze Asetto Fiorano, tato verze je o 21 kilo lehčí, má ještě agresivnější aerodynamiku, nastavitelné tlumiče nebo okruhové pneumatiky. U kupé tuto variantu podle šéfa značky Louise Camilleriho volí dokonce 40 procent zákazníků. Odlišuje se i volitelným specifickým barevným provedením, které zvýrazňuje příď supersportu. 
 
Ferrarai SF90 spider - novinka, plug in, autoibuy
 
Vrcholné hybridní Ferrari se bude prodávat za 473 000 eur, tedy asi zhruba 12,5 milionu korun. První auta obdrží zákazníci ve druhém čtvrtletí příštího roku.
 
Ferrarai SF90 spider - novinka, plug in, autoibuy
 
 

JAK SE VÁM NOVÝ TISÍCIKOŇOVÝ HYBRID OD FERRARI LÍBÍ?

POKUD SE VÁM LÍBÍ A MÁTE ZÁJEM

KONTAKTUJTE NÁS