Ferrari Portofino

FERRARI PORTOFINO

VYLEPŠENÝ NÁSTUPCE COUPÉ-CABRIA CALIFORNIA

 

 

fepo20_599d6a5918ba7

 

 

Automobilka z Maranella trochu nečekaně odhalila fotky a informace o novém modelu Portofino ještě dříve než oficiálně na autosalonu ve Frankfurtu.

 

Ferrari Portofino je nástupcem modelu California T a podle italské značky má kloubit sportovní využití, eleganci a pohodlí na palubě. Název je inspirován stejnojmenným italským městem s oblíbeným turistickým přístavem, které se v posledních letech stalo velmi populárním právě pro svou eleganci a spektrum sportovních aktivit.

 

fepo30_599d6a5975bfb 

 

 

Pod kapotou sporťáku se ukrývá již známý 3,9litrový osmiválec s výkonem 441 kW a točivým momentem 760 N.m. Z klidu na stovku zrychlí za 3,5 vteřiny a pokračovat lze až na maximální rychlost přesahující 320 km/h.

 

Portofino je nástupcem modelu California T, avšak pohonná jednotka přijíždí značně přepracovaná. Obměnila se řada komponentů, včetně pístů, ojnic, vylepšeného systému sání či softwaru dohlížejícího na chod pohonné jednotky.

 

 fepo40_599d6a5a2ef2f

 

Příznivce rychlých kol jistě potěší i akustika, na jejímž vylepšení Ferrari taktéž zapracovalo. Oproti předchůdci je Portofino sice hbitější, zároveň má ale nižší spotřebu paliva. Ferrari v oficiálních datech uvádí apetit 10,5 litru na každých sto kilometrů. Za zmínku jistě stojí i to, že podvozek auta je nově celohliníkový.

  

Agresivní vzezření je ještě výraznější, Portofino se po stránce designu značně inspirovalo modely 812 Superfast a GTC4Lusso. Stejně jako „kalifornští“ předchůdci je i tento kousek ve standardu vybaven pevnou skládací střechou. 

 

Sporťák je 4.586 m dlouhý, 1.938 mm široký a 1.318 mm vysoký, přičemž Ferrari uvádí rozložení hmotnosti v poměru 46-54 % vpředu/vzadu.

 

Inspirace zmiňovanými sesterskými modely je patrná i v interiéru. Portofino dostalo stejný volant a taktéž i vyspělý infotainment systém s 10,2“ dotykovou obrazovkou.

 

fepo03_599d6a5853526

 

 

To interiér s konfigurací 2+2 parádně kombinuje tvary klasických italských sporťáků s moderní technikou. Není pochyb, že sedíte ve Ferrari, a to přestože tu je doslova záplava displejů. Hned dva v kapličce přístrojů doplňují centrálně umístěný analogový otáčkoměr, další může být za příplatek před spolujezdcem po vzoru dalších modelů značky, aby věděl, jakou rychlostí se právě jede a kolik otáček motor točí.

 

A nemůže tu chybět ani dotyková obrazovka multimediálního systému v centrálním panelu. Ta má úhlopříčku 10,25“ a velice jasný obraz díky skvělému rozlišení.

 

Před řidičem se pak nachází doslova přetlačítkovaný volant, který se už stal poznávacím znakem vozů z Maranella. Najdete na něm všechny podstatné ovladače, a to nejen startovací tlačítko či přepínač jízdních režimů, ale také ovladače stíračů nebo směrových světel. Volantu s dole zploštělým věncem pak nechybí ani obří „pádla“ pro manuální řazení sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

 

 

Sedadla, za příplatek nastavitelná v 18 směrech parádně obejmou tělo, a tak se za volantem okamžitě těšíte, až Portofino proženete na klikatých silničkách.

 

 

 

MÁTE ZÁJEM?

 REZERVUJTE SI SVÉ AUTO JEŠTĚ DNES

 

Připravíme Vám specifikaci přěsně podle Vašich představ.

Auto Vám objednáme přímo u autorizovaného prodejce.

Ušetříte čas i peníze a nemusíte se o nic starat.

 

KONTAKTUJTE NÁS