Audi A8 limuzína

 

AUDI A8 LIMUZÍNA

 

1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171007

 

Auto patří minulosti.

Budoucnost je Audi.

Nové Audi A8.

 

 

 

 

Zavázali jsme se k náskoku díky technice.

Nikdy předtím jsme tento závazek nenaplnili v tak širokém rozsahu jako u nového Audi A8.

S ním přichází nový designový jazyk, nový způsob ovládání a nová úroveň kvality.

Nové Audi A8 představuje ztělesnění budoucnosti luxusní třídy.

 
 
 

fqrfq

 
 
 
 

Na cestě vpřed

 

LED technologie patří díky svému světelnému spektru a energetické účinnosti bezesporu mezi ty nejlepší novodobé vynálezy. Nyní je však překonána. A to ve velmi významném aspektu:

HD Matrix LED světlomety s laserovými světly Audi, které jsou pro model Audi A8 k dispozici na přání, se mohou pochlubit světelnými paprsky s 10krát větší intenzitou.

Kombinace těchto světelných paprsků promění část noci v jasný den. Ve srovnání s konvenční technologií je dosah laserových paprsků prodloužený na dvojnásobek. Ale není to jen o lepším rozhledu: kamerový systém integrovaný v čelním skle dokáže rozpoznat světelné zdroje objevující se v protisměru a na základě získaných informací se vykryje příslušná část světelného paprsku, aby nedocházelo k oslňování protijedoucích vozidel.

Díky vysokému počtu světelných prvků je možné vykrýt požadovanou oblast světelného paprsku velmi přesně. To umožňuje zmenšit neosvětlený úsek na minimum, což opět přispívá k lepší viditelnosti.

Veškeré popsané úkony vůz samozřejmě provádí automaticky, aby i jízda za nočních podmínek probíhala maximálně pohodově, komfortně a bezpečně. Že je Audi A8 vybaveno příplatkovými světlomety HD Matrix LED se pozná jednoduše podle výrazného modrého X, které září ve světlometech.

 
 
844x475_MTC_S_MatrixLED
 
 
 
 

Atraktivní zvýraznění zádi

 

Speciální světelná grafika koncových světel Audi Matrix OLED ve 3D provedení dodává novému Audi A8 na velké přesvědčivosti. Technologie OLED umožňuje vytvořit homogenní geometrické tvary, jejichž svícení je plynule regulováno.

V kombinaci s OLED koncovými světly dodává novému Audi A8 po setmění na nezaměnitelném vzhledu tenký LED světelný pás vedoucí nad koncovými světly, které vizuálně propojuje. Ten mimo jiné vytváří zajímavý efekt při otevírání a zavírání kufru.

Tato technologie zajišťuje Audi A8 nejen působivý vzhled, ale také vyšší bezpečnost díky lepší viditelnosti.

 

 

fafadfa

 
 
 
 
 

Aktivně stabilní, pasivně bezpečný

 

Aktivní podvozek Audi AI má dva zásadní úkoly.

V první řadě přispívá k mnohem vyšší příčné i podélné stabilitě vozu, přičemž zohledňuje zatížení vozu, stav silničního povrchu a aktuální jízdní rychlost. To vede k mnohem vyššímu jízdnímu komfortu.

Za druhé se jedná o inovaci, která zvyšuje úroveň pasivní bezpečnosti: při nouzovém brzdění pomáhá optimalizovat trakci co nejpreciznějším rozdělením působící síly mezi všechna čtyři kola stejně jako to dělá permanentní pohon všech kol quattro.

Tím se aktivně vyrovnává tendence karoserie naklopit se dopředu a zároveň se zkracuje brzdná dráha. Mimo to dokáže vůz vyhodnotit hrozící boční náraz a během půl vteřiny zvednout bok, kterému hrozí kolize, až o 80 mm, čímž se zvyšuje bezpečnost posádky.

 

 

Integraci všech uvedených funkcí umožňují vůbec poprvé použité elektromechanické akční členy, které jsou součástí každého kola a v závislosti na situaci dokážou vyvinout sílu potřebnou na regulování pohybu nahoru a dolů.

Hlavní slovo má centrální řídicí jednotka, která vyhodnocuje informace dodávané příslušnými senzory a vydává příslušné příkazy magnetem ovládaným ventilům, které plynule regulují intenzitu tlumení každého z tlumičů.

 
 
 
 
 
 

Skvělý zážitek z efektivní jízdy

 

fgragf

 

Audi A8 patří do skupiny částečných hybridů, tzv. Mild Hybrid. Vůbec poprvé je součástí sériové výbavy kombinace tvořená spalovacím motorem, kapalinou chlazeným a řemenem poháněným 48V generátorem a vysoce výkonným lithium-iontovým akumulátorem. Tato nová pohonná jednotka představuje základ pro zlepšení v celé řadě aspektů, přičemž na prvním místě stojí vyšší efektivita a lepší jízdní komfort.

 

Řemenem poháněný generátor BAS (Belt Alternator Starter) zastává dvě role: funguje jako elektromotor a zároveň i jako startér. V rámci své první role poskytuje vozu hnací moment významných 60 Nm, který Audi A8 využívá po aktivaci své jedinečné funkce: po dosažení požadované rychlosti v rozmezí od 30 do 160 km/h se kompletně vypne spalovací motor a vůz se může až 40 vteřin pohybovat nehlučnou setrvačnou jízdou bez emisí. Generátor BAS má zároveň dostatek síly na to, aby mohl kdykoliv pohodlně nastartovat motor. Stačí jemné sešlápnutí pedálu akcelerátoru a spalovací motor se okamžitě opět zapojí.

 

Výhody generátoru se projevují také při zpomalování, kdy ve spolupráci s výkonným akumulátorem uloženým nad zadní nápravou přispívá k intenzivnější rekuperaci. Díky ní může vůz opětovně využít již jednou vydanou energii. V celé řadě situací funguje režim setrvačné jízdy ještě efektivněji díky tomu, že řídicí jednotka v Audi A8 prostřednictvím senzorů a dalších informací neustále monitoruje a vyhodnocuje okolní situaci. Za tímto účelem využívá údaje poskytované přední kamerou a na přání dostupným prediktivním asistentem v kombinaci s informacemi o trase a z dalších senzorů.

 
 
 
 
 
 

Prvotřídní ovladatelnost

 

Různé jízdní rychlosti si žádají odlišnou odezvu na pohyby volantu: během manévrování při pomalé jízdě jsou vyžadovány citlivé reakce, zatímco při dynamické rychlé jízdě je nutná především stabilita. Z technického hlediska se jedná o kontrast, který často vedl k různým ústupkům a vždy bylo nutné postavit jeden z těchto aspektů do popředí.

Nyní byl tento věčný kompromis konzistentně vyřešen dynamickým řízením všech kol. To znamená, že je centrální řídicí jednotkou dynamicky regulován pohyb kol přední a zadní nápravy. V praxi se jedná o to, že se na základě chytrého algoritmu v závislosti na rychlosti natáčejí přední a zadní kola o několik stupňů ve stejném nebo různém směru.

Tím dochází k celkovému zlepšení ovladatelnosti: při otáčení a parkování v nízkých rychlostech, kdy je k otáčení volantu vyžadována nižší síla, se kola zadní nápravy otáčejí v opačném směru, což přispívá ke zmenšení poloměru otáčení. Od jízdy rychlostí 120 km/h nastupuje na řadu sportovní režim ovládání, kdy se kola obou náprav natáčejí ve stejném směru a vůz jede jako po kolejích.

Díky ideálním reakcím vozu na pohyby volantu si řidič bude na dálnici užívat příjemně uvolněnou a stabilní jízdu.

 
 
 
 
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171005
 
 
 
 
  

Vaše nová pravá ruka

 

Na Audi A8 se můžete s naprostým klidem plně spolehnout.

K tomu ve značné míře přispívá nebývalé množství síťově propojených asistenčních systémů.

Tato inteligentní síť senzorů a algoritmů Vás bude dle přání podporovat ve všech možných situacích od rychlé dálniční jízdy až po parkovací manévry v nízkých rychlostech. Jedná se o pokrok, který Vám do života vnese větší pohodlí, sebejistotu a bezpečnost.

Až 41 asistenčních systémů dokáže rozpoznat a vyhodnotit aktuální jízdní prostředí, přičemž Vám poskytnou všechny potřebné informace a v případě nutnosti v několika fázích zasáhnou, aby Vám pomohli dostat se z kritické situace.

Jedná se o komplexní asistenční výbavu, která představuje zásadní krok na cestě k autonomnímu řízení.

 

 
 
 
 
 
 

Elegance v novém světle

 

Se speciálním paketem vícebarevného osvětlení interiéru získá prostor kabiny nový rozměr půvabu.

Chytře řešené osvětlení podtrhne pěkný vzhled interiéru a zvýší celkový dojem.

 

dfafe

 

 

Velké i v těch nejmenších detailech

 

Bez ohledu na to, zda potřebujete ujet krátkou nebo dlouhou vzdálenost, se můžete vždy spolehnout na to, že Vás Audi A8 doveze do cíle svěží a uvolněné.

O to se postará bohatá výbava, která splňuje nejvyšší nároky na komfort, který si budete ve spojení s vozem užívat již před jízdou, během ní a dokonce i po ní.

Audi A8 přináší nový rozměr potěšení z jízdy a nezáleží na tom, zda řídíte nebo se vezete. Cestující sedící na zadních sedadlech mají ve srovnání s předchozím modelem k dispozici více prostoru, který přispívá k jejich zas o něco pohodlnějšímu cestování.

Zatímco se technologie aktivního podvozku a odpružení za všech okolností postará o komfortní, a zároveň dynamický, jízdní zážitek, promyšlené osvětlení interiéru a celá řada inovativních komfortních a zábavních funkcí zajistí celé posádce maximálně příjemné cestování.

Jen stěží byste našli jiné místo, které Vás zbaví stresu tak efektivně jako zadní relaxační sedadlo v novém Audi A8. Ten, kdo bude sedět na zadním sedadle za předním spolujezdcem, si může užívat maximální pohodlí, které podpoří možnost rozmanitého nastavení polohy sedadla a na přání dostupná masážní funkce.

Aby se zde relaxovalo opravdu příjemně, je k dispozici i opěrka nohou. Mimo to lze sedadlo předního spolujezdce posunout velmi daleko dopředu a sklopit jeho opěradlo, ve kterém je integrován systém pro masírování chodidel. Pokud k tomu přičteme ještě zábavní systém pro zadní sedadla (Audi Tablety), představuje zadní část modelu Audi A8 perfektní útočiště.

 
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_D_171018
 
 
 
 
 
 
 

Každý nádech se stane požitkem

 

Součástí paketu Air Quality pro lepší kvalitu vzduchu je funkce, která po stisknutí tlačítka uvolní do interiéru příjemnou a neagresivní vůni.

Celkově jsou k dispozici dvě různé vůně, které byly vyvinuty speciálně pro automobilové interiéry. Intenzitu vůně lze nastavit ve třech stupních, přičemž lze funkci ovládat prostřednictvím dotykového rozhraní MMI Touch.

Součástí paketu je kromě vůně také vysoce účinný filtrační systém pro čištění vzduchu nasávaného zvenku. Mimo to je kvalita vzduchu zvyšována prostřednictvím ionizace.

 
 
 

Vůz, který bude neomylně o Vás

 

Skutečný luxus nastává v momentě, kdy vše dokonale odpovídá Vaší jedinečné osobnosti. Abychom Vám pomohli dosáhnout skutečného luxusu, máme pro Vás pestrou nabídku výbavy z programu Audi exclusive.

Díky ní si můžete Audi A8 přizpůsobit svým vlastním požadavkům, aby z něj jasně vyzařovala Vaše osobnost. Vysoce kvalitní zpracování kůže a dřeva má charakter ruční výroby a díky nákladnému postupu činění pomocí tříslovin z listů jahodníku nabízí sedadla čalouněná touto kůží vynikající komfort.

Nový program Audi exclusive Vám umožní realizovat své představy v mnohem širším měřítku než kdykoliv dříve. Prostřednictvím nabídky sahající od polstrování stropu po podlahové koberečky a od dekorativního obložení interiéru přes kryty dveřních prahů až po chladicí box v zadní části vozu si můžete vytvořit Audi A8, které bude Vaším perfektním odrazem.

 
 
 
 
 

Forma a funkce v novém provedení

 

Ovládací tlačítka dotykového displeje poskytnou uživateli haptickou zpětnou vazbu, takže má i přes dokonale hladký povrch displeje pocit, že mačká skutečná tlačítka, což dodává tomuto způsobu ovládání zcela nový rozměr.

Díky tomu je práce s infotaiment systémem nejnovější generace mnohem intuitivnější, než kdykoliv před tím.

V souvislosti s tím je třeba upozornit na přístrojovou desku orientovanou na řidiče, která zdůrazňuje moderní charakter a eleganci kokpitu.

 

 
 
 
 
 

Rozdíl, který okamžitě pocítíte

 

Design ovládacího rozhraní v Audi A8 vychází z myšlenky jednotného konceptu.

Toho bylo možné dosáhnout důsledným využíváním dotykového ovládacího rozhraní, které snižuje počet funkcí ovládaných běžnými tlačítky na naprosté minimum.

Práce s těmito dotykovými displeji probíhá zcela intuitivně: poklepáváním a přejížděním se každý snadno dostane k požadované funkci. Po aktivaci požadované funkce získá uživatel haptickou a akustickou zpětnou vazbu. Na dotek má skoro stejný pocit jakoby mačkal klasická tlačítka, takže je ovládání příjemnější.

Celou řadu funkcí je možné ovládat také hlasem: při komunikaci s hlasovým asistentem není nutné používat přesně stanovené pokyny, ale lze s ním hovořit běžným jazykem.

 

 
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_DIV_171002 
 
 
 
 

Kvadratura kruhu

 

Rozhraní Audi MMI představuje uživatelskou revoluci. Jedná se o velice intuitivní a přehledné řešení, které skvěle využívá základní smysly. Nová generace modelů Audi před Vás naservíruje celý digitální vesmír a překvapí Vás ještě přesnějšími detaily.

Například dynamicky aktualizované mapové podklady nabízí možnost navádění s topografickým zobrazením a vylepšené podrobné 3D modely měst, abyste získali co nejpřesnější představu o cestě do cíle.

V neposlední řadě je součástí poslední revoluce možnost přizpůsobit si odezvu dotykového rozhraní MMI Touch svým potřebám a návykům: stačí upravit nastavení dle svých osobních preferencí a Vaše Audi A8 bude zas o něco více souznít s Vaší osobností.

 
 
 
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_D_171019
 
 
 
 

Relax a kontrola

 

Za příplatek mohou mít také cestující na zadních sedadlech naprostou kontrolu nad všemi komfortními a zábavními funkcemi Audi A8, které se jich týkají.

S odnímatelným Full HD displejem Rear Seat Remote mohou zůstat ve spojení s různými funkcemi v interiéru i se svým chytrým telefonem.

 

 

 

 

MÁTE ZÁJEM O NOVOU AUDI A8?

 

OBJEDNÁVÁME PRVNÍ AUTA

 

ZDE DOPORUČENÉ SPECIFIKACE

 

 

 

NEBO 

 

SI REZERVUJTE SVÉ AUTO ONLINE

 

ZDE REZERVACE AUDI A8

 

 

 

 

 

1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171002