Bentley Continetal GT - nejdynamičtější model v historii značky

Bentley Continental GT Speed

tato 659 koňová varianta Speed svými parametry rozhodně zaujme a jedná se údajně o nejdynamičtější model ve více než 100 leté historii značky Bentley

Bentley Continental GT Speed - nejdynamičtější model v historii značky

I přesto, že primárním poselstvím značky Bentley je luxus, komfort a pohodlí, v portfoliu chybět nemohou ani sportovně orientované verze. V případě modelové řady Continental GT tuto funkci odjakživa plní varianta s dodatkem Speed. Jeho nejnovější generaci nám britský výrobce právě servíruje s dodatkem, že jde o vůbec nejdynamičtější sériově vyráběné Bentley v její více než stoleté historii. 

Základem nového Continentalu GT je tradičně 6,0litrový motor V12 s dvojicí turbodmychadel, jehož výkon byl zvýšen na 485 kW (650 k) a 900 N.m točivého momentu. Oproti standardnímu Continentalu si tak verze Speed polepšila o 24 koní, což ve výsledku znamená akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximální rychlost 335 km/h.

Bentley Continental GT Speed - nejdynamičtější model v historii značky

Dynamickou jízdu v zatáčkách má zaručit řízená zadní náprava, elektronicky řízený zadní samosvorný diferenciál, aktivní stabilizátory a karbon-keramické brzdy. I zde si ale dovolíme tvrdit, že takový Continental GT3-R s V8 bude po stránce obratnosti a agility ještě „dynamičtějším“ modelem od Bentley. Samozřejmě, poháněné jsou obě nápravy, kam posílá sílu 8stupňová automatická převodovka ZF. 

15

Poznávacím znakem novinky je specifická struktura v masce, decentně pozměněné nárazníky s dodatečným splitterem vpředu a zvýrazněným difuzorem vzadu. Charakteristicky sportovně střižené ladění podepisují černé doplňky a jednotlivé detaily na karoserii, nové 22" disky to ale hrají spíše na eleganci. Koncovky výfuku jsou pro W12 verze tradičně jen dvě, ale zato značně širší.

12

Interiér je posetý kontrastními červenými konturami a prošívanou kůží, jíž sekunduje opravdu početně zastoupená Alcantara. Zákazníci si samozřejmě budou moci vybrat i různé druhy obložení, například z různých druhů dřeva, zatímco středovou konzolu může zdobit ztmavený hliníkový plát, no a chybět pochopitelně nemohou plakety a nápisy Speed. Cenové relace ani termín dodání zatím zveřejněny nebyly.

3

 

JAK SE VÁM TENTO DYNAMICKÝ KRASAVEC LÍBÍ?