Audi e-tron S - Vrcholný elektromobil má hned tři elektromotory

Audi e-tron S je tady! Vrcholný elektromobil má hned tři elektromotory

Sportovní řada S je už léta nedílnou součástí nabídky značky Audi. V poslední době však prochází významnou proměnou. Na evropských trzích eskové Audiny přezbrojily na vznětové motory, nyní je tu i první elektromobil této řady. Audi e-tron S, stejně jako odvozené Audi e-tron S Sportback se sportovnější karoserií sázejí hned na tři elektromotory.

Audi etron S- blog, nakup online, novinka, autoibuy

Výsledkem kombinace jednoho elektromotoru u přední a hned dvou elektrických jednotek u zadní nápravy je nejvyšší výkon 370 kW a maximální točivý moment 973 N.m. Tyto parametry jsou nicméně dostupné jen v provozním režimu S, a to maximálně po dobu osmi sekund.

Audi etron S- blog, nakup online, novinka, autoibuy

Audi e-tron S každopádně díky této síle zrychlí z 0-100 km/h za pouhé 4,5 sekundy, maximální rychlost má hodnotu 210 km/h. Dojezd podle metodiky WLTP činí až 360 kilometrů (e-tron S), respektive až 365 km (e-tron S Sportback), a to díky použití vysokonapěťové sadě akumulátorů s kapacitou 95 kWh.

Audi etron S- blog, nakup online, novinka, autoibuy

Dohromady trojice asynchronních elektromotorů poskytuje sílu 370 kW a 973 N.m, která jim umožňuje zrychlit z 0-100 km/h za 4,5 sekundy. Omezovač rychlosti pak vozy zastaví až ve 210 km/h, což u elektromobilů je vcelku vysoká hodnota. Maximální výkon a točivý moment jsou každopádně dostupné pouze po dobu osmi sekund, v běžném režimu výkon čítá 320 N.m, točivý moment pak vrcholí hodnotou 808 N.m.

Elektrické motory čerpají svoji energii z baterií umístěných pod podlahou kabiny, které poskytují celkovou kapacitu 95 kWh. Z toho 91 % kapacity (86,5 kWh) je skutečně dostupných k použití. V případě supernabíječky systému Ionity je lze díky 150kW stejnosměrnému proudu nabít za zhruba půlhodiny (z 5 na 80 % kapacity).

 

LÍBÍ SE VÁM A MÁTE ZÁJEM? 

PŘIPRAVUJEME PRVNÍ PŘEDOBJEDNÁVKY.

KONTAKTUJTE NÁS